Νέα παιδική ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Πανταλής & Αγησίλαγος: Ιδέες για να σώσουμε τον πλανήτη».

Νέα παιδική ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Πανταλής & Αγησίλαγος: Ιδέες για να σώσουμε τον πλανήτη».

Το Bobos Family Radio σε συνεργασία με το WWF Ελλάς παρουσιάζουν τη νέα παιδική ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Πανταλής & Αγησίλαγος: Ιδέες για να σώσουμε τον πλανήτη».

Ο Πανταλής, το φιλοπερίεργο πάντα, και ο Αγησίλαγος, ο πλέον καλοφαγάς λαγός, είναι δύο φίλοι με έντονες περιβαλλοντικές ευαισθησίες και μεγάλη αγάπη για το καλό φαγητό. Παρέα αναζητούν εύκολες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από καθημερινές συνήθειες που σχετίζονται με τη διατροφή και το πιάτο τους!

Μιλάνε για τα παιδικά πάρτι των φίλων τους, συζητάνε για όλα τα φρούτα και λαχανικά εποχής που ανακάλυψαν στη λαϊκή αγορά, ανταλλάσσουν πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής και εξερευνούν τον μαγικό τρόπο που φτάνουν τα τρόφιμα στο πιάτο μας. Συχνά-πυκνά μιλάνε για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, ενώ δεν σπαταλάνε φαγητό ούτε κατά διάνοια.

Μέσα από τις μοναδικές περιγραφές του Δημήτρη Μπασλάμ, τα παιδιά ταξιδεύουν στον κόσμο της διατροφής, και, κατανοώντας τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, αντιλαμβάνονται τελικά ότι τα τρόφιμα που κάνουν καλό στην υγεία μας, κάνουν καλό και στην υγεία του περιβάλλοντος. Παιδιά και γονείς, μέσα από σύντομες ιστορίες γεμάτες φρέσκους διαλόγους με χιούμορ, καλούνται να βοηθήσουν τον πλανήτη, κάνοντας έξυπνες διατροφικές επιλογές.

Κείμενα: WWF Ελλάς – Δημήτρης Μπασλάμ

Επιμέλεια παραγωγής, μουσική, αφήγηση: Δημήτρης Μπασλάμ 

Εικαστικό αφίσας: Βίκτωρας Μοσχόπουλος

Η εκπομπή απευθύνεται σε παιδιά από 3-93 ετών. 

Συντελεστές:

Το Bobos Family Radio είναι ένας διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός αφιερωμένος σε όλη την οικογένεια, ο οποίος δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2020 από την επιτυχημένη σειρά παιδικών εκδηλώσεων Bobos Arts Festival & Events και τον βραβευμένο μουσικό και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ.  

Πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό οικογενειακό ραδιόφωνο, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, το οποίο στόχο έχει την ποιοτική ψυχαγωγία και εκπαίδευση των ακροατών του, μέσω ενός προσεκτικά επιλεγμένου μουσικού προγράμματος και μιας σειράς πρωτότυπων εκπομπών.

Το WWF Ελλάς

Το WWF Ελλάς είναι το ελληνικό τμήμα της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF – World Wide Fund for Νature. Με περισσότερους από 5.000.000 υποστηρικτές παγκοσμίως, το WWF έχει ενεργή παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες. Αποστολή του WWF είναι να σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, και να χτίσει ένα μέλλον αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και φύσης, προστατεύοντας τη βιοποικιλότητα, διασφαλίζοντας τη βιώσιμη χρήση των ανανεώσιμων φυσικών πόρων, και προωθώντας τη μείωση της ρύπανσης και της σπάταλης κατανάλωσης.

Γιατί το WWF ασχολείται με τη διατροφή:

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η παραγωγή τροφής αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την προστασία του περιβάλλοντος σήμερα. Παγκοσμίως, η παραγωγή τροφίμων χρησιμοποιεί το 34% της γης και το 69% του καθαρού νερού, ενώ αντιπροσωπεύει το 24-30% των εκπομπών του θερμοκηπίου (WWF Living Planet Report 2016). Απειλεί επίσης την άγρια φύση μέσω της πίεσης στις προστατευόμενες περιοχές και τα ενδιαιτήματά της. Στόχος του παγκόσμιου δικτύου του WWF είναι να διασφαλίσει ότι η παραγωγή τροφής θα ανταποκρίνεται στη φέρουσα ικανότητα του πλανήτη και θα προστατεύει τη βιοποικιλότητα, δεδομένης της αλληλεξάρτησης των συστημάτων διατροφής και του περιβάλλοντος, ειδικά στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής.

Πρόγραμμα:

“Πανταλής & Αγησίλαγος: Ιδέες για να σώσουμε τον πλανήτη” 

Κυριακή 11.00 – 11.15 (νέα επεισόδια)

Τρίτη 19.00 – 19.15 & Παρασκευή 18.00 – 18.15 (επαναλήψεις)

Ακούστε online & δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του σταθμού:

https://www.bobosartsfestival.com/family-radio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *