ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7, θέλοντας να δώσει βήμα σε δημιουργούς με μακρόχρονη ενασχόληση στο χώρο της μουσικής, αλλά με μικρή, μέχρι τώρα, παρουσία στη δισκογραφία, τους εντάσσει, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στις «Εβδομάδες Ελλήνων Δημιουργών» που διανύουν την τρίτη τους χρονιά στο Δεύτερο Πρόγραμμα και στις οποίες αρκετοί καταξιωμένοι στο χώρο συνθέτες έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, στις 8 το βράδυ, στο στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το Δεύτερο Πρόγραμμα φιλοξενεί την Πηγή Λυκούδη σε μία συναυλία που θα περιλαμβάνει, στο μεγαλύτερο μέρος της, την εργασία της πάνω σε μελοποιήσεις ποιημάτων Ελλήνων ποιητών.

Η Πηγή Λυκούδη δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής για πάνω από 20 χρόνια. Έχει παρουσιάσει αρκετά της έργα σε συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στη συναυλία που θα δώσει με τους συνεργάτες της στην Ελληνική Ραδιοφωνία θα ακουστούν τραγούδια από τις ενότητες «Οίνος άκρατος» που περιλαμβάνει μελοποίηση ποιημάτων που αναφέρονται στο κρασί και το σταφύλι, «Οι γειτονιές των ποιητών» και «Εκεί που ήταν φωτιά είδα σήμερα κρίνα» με τραγούδια πάνω σε ποιήματα Νικηφόρου Βρεττάκου, Γιάννη Ρίτσου και άλλων ποιητών, αλλά και από την ενότητα τραγουδιών που ετοιμάζει τώρα πάνω σε στίχους του Φίλιππου Γράψα, καθώς και από την εκδοθείσα στη δισκογραφία ενότητα τραγουδιών «Μου χρωστάς μια αγάπη ουρανέ» σε στίχους Γιάννη Π. Ιωαννίδη.

Τις συνθέσεις της Πηγής Λυκούδη ερμηνεύουν, με αλφαβητική σειρά, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Γεωργία Βεληβασάκη, ο Νίκος Καρακαλπάκης, ο Δημήτρης Κάσσαρης, ο Σπύρος Κλείσσας, ο Ανδρέας Σμυρνάκης και η Μόρφω Τσαϊρέλη. Μαζί τους οι σολίστες μουσικοί από την «Ορχήστρα των στιγμών» Χρήστος Χουβαρδάς στα έγχορδα, Βασίλης Χατζηνικολάου στο ακορντεόν και το τσέλο, Νίκος Χατζόπουλος στο μπάσο, Γιάννης Νοταράς στα κρουστά και η συνθέτρια Πηγή Λυκούδη στο πιάνο.

Η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 και διαδικτυακά από το webtv της ΕΡΤ στο www.ert.gr

Παρουσιάζει ο Σιδερής Πρίντεζης.

Ριτα Αντωνοπουλου-Νικος Καρακαλπακης-Πηγη Λυκουδη
morfo tsaireligeorgia velivasaki

rita antonopoulou